Какво престалява зентерапия “Хейко”

Живот в баланс и унисон с вселената и себе си


Това е мотото на метода, постигаме го за нас като работим осъзнато и целенасочено в тази посока. Каним ви и вас да опитате и усетите резултатите. За съжаление нищи не идва без услие, трайната промяна идва с трайно усилие и последователност.

Авторски метод за балансиране на ума, духа и тялото

Метода носи името “Хейко”, в превод от японски означава баланс и създаване и поддържане на баланса.  

Терапията съдържа: 

Консултация
Балансиращ масаж “Хейко”
Енергиен масаж
Арт терапия “Осъществи се”
Медитативни техники
Дихателни и двигателни упражнения

Избрах “Хейко” не случайно, то е събирателен образ на един цялостен процес за постигането и пребиваването в баланс.  Създаването на баланс може да се разглежда като събитие и като процес. Може да е лесно или трудно за различните хора. 

С влизането в баланс нашата работа не приключва, защото пребиваването в баланс е един постоянно динамичен процес.  

Метода помага и дава пряк път към откриването на баланс в нас самите.  С което стартира процес. Със процеса идва и сериозната работа за съществуване и действие от центъра, от в състояние на баланс.  

Моето име е Николай Петров, от много години вървя по пътя и следвам баланса. 

Харесвах този път защото той има начало, но няма край. Пребиваването в баланс е вид съвършенство. Според мен съвършенството е нещо извън човешките способности. 

Виждам нещо забавно тук, аз правя нещо което не може да бъде направено и същевременно ви каня да вземете участие в него и да направите същото направяемо нещо.  

Когато разбереш че не искаш нищо и нищо не ти трябва, защото вече имаш всичко. Когато целите се стопят и останат осъзнаванията. Съществуването в баланс вече се случва. 

Забавно е да си живял дълги години в един стереотип и в момента който се освободиш, точно в този момент спираш да съжаляваш за това което е минало.  Виждаш колко е забавно просто се радваш на момента и живееш пълноценно тук и сега.  

Не ви обещавам, че това ще се случи на вас. Нямам право да направя такова обещание, моята работа е да ви помогна да създам средата в която се случва действието, да посоча пътя а вие да минете по него.   

Реално всичко зависи от вас, мога да ви покажа как да поддържате на добра духовна, ментална и физическа хигиена, но усилието и постояството ще дойдат от вас самите.  

За съжаление пребиваването в баланс е трудно и почти невъзможно в началото и единственото нещо което ще ви помогне е да тренирате с ново придобитото знание. Ще ви помогна да стъпите, ще бъда патерица, но като всяка патерица тя рано или късно пада настрани и вие продължавате уверено напред. 

Това е моя метод от начало до край, той е един постоянно развиващ се инструмент за обща работа и просветление, както за мен така и за вас. 

В него са вплетени различни лични познания, метода е изграден върху телесна психотерапия, масажи, консултации, арт терапии, осъзнати дихателни практики, двигателни упражнения Цигун и специфични режими на хранене. Всички те са подредени и избрани за всеки индивидуално  според нуждата и състоянието в което се намира. 

Реших да създам този метод след като целият ми Живот ми е изтъкан от действия и осъзнавания, проби и грешки. Всички те вървяха с мен. Те бяха преплетени в мен и на пръв поглед изграждаха моята личност. Това разбиране в един момент, за мое щастие се промени. Осъзнаванията в  следване на пътя на баланса работата извън комфортната зона, промениха това лично разбиране за мен самият. 

В сегашният момент мога да кажа, Обичам себе си и хората. Обичам да споделям живота си. Обичам да създавам изкуство.  

Създавайки, аз се свързвам и ставам едно с вселената. Когато творя и правя любов със вселената се чувствам напълно свободен. 

„Обичам усещането за събудената и развиваща се мощ на жизнената енергията витаеща в мен.“

„Обичам да работя с хора, обичам да уча и да се развивам, обичам да правя масажи да практикувам и балансирам себе си и средата около мен.  

Обичам да усещам енергията в хората,  харесва ми да я виждам как се расте и се движи свободно, натрупва се и дава уникално добри резултати в хората, с които работя.  

Обичам да усещам баланса и как човека се връща към изначалната си природа. 

Това усещане идва за мен и за вас. Идва като подарък, идва  и като едно напомняне, че сме живи, тук и сега и това е всичко което имаме на този свят.“