Categories
Хейко терапия

Енергийният масаж – метод „Хейко“

“Хейко” представлява метод за балансиране на ума, духа и тялото.

Енергийният масаж е част от “Хейко” метода и създава уникално пътешествие на жизнената енергия през всички енергийни точки за лечение на тялото.

Енергийната система на човека, е нещо което е с нас постоянно, дори и да не знаем за нея, тя продължава да работи за нас. Състоянието в което се намира е пряко свързано с нашето здраве. Здравето е събирателен образ на всички системи в тялото. Работейки с нашата енергийна система ние можем да повлияем положително на всяка друга система в тялото. В човешкото тяло има много на брой енергийни центрове, като цяло за опростяване на системата се говори за седем основни точки (чакри). Тези през тези енергийни точки минават две или повече енергийни канала. Точно те са връзки между съзнанието (ума) и материята (тялото) и които свързват различните аспекти на това, което ни прави хора: нашето физическо, енергийно, емоционално, ментално, социално и духовно Аз. Когато се съсредоточим върху чакрите и работим за тяхната проводимост и деблокиране ние можем да се свържем пълноценно тези аспекти и да преминем към баланс, здраве и благополучие.

На принципа на колелото, когато човек се научи да кара колело, той никога не забравя това умение. Точно това се случва със съзнателната работа с енергийните точки и движението на енергията в тялото. Съзнателното фокусиране и масаж води до създаване на нови връзки в мозъка и нови модели на поведение, действие и осъзнаване.

Основните 7 енергийни точки се намират в сърцевината на нашето тяло, в канал, който обхваща гръбначния стълб и включва опашната кост до короната на главата, както и нервните снопчета, свързани с всяка отделна точка. Този канал на индийски се нарича сушумна нади, а енергията, която тече през чакрите, се нарича кундалини.

Този масаж създава уникално и динамично преживяване, което не се среща в друг стил на масаж. Работата в него е през удоволствието. В допълнение към комбинацията от някои специализирани техники за масаж, балансиращият масаж включва работа с енергийните центрове, която ви отвежда на пътешествие във вас самите. Ефекта е бърз и в дните след масажа се усеща как тялото разгръща естествените си лечебни способности. Чувства се прилив на енергия и баланс в тялото.

Целта на енергийната работа е задвижване на енергията в тялото на човека, като се работи внимателно и без болка по енергийните центрове. Същевременно вниманието на човека се концентрира върху намерението което е заложил преди масажа.

Продължителност: 60-80 минути – цена 60лв.
Този метод включва масаж на цялото тяло.
Етерични масла, балансирани според вашата Доша.

Вашият коментар