Categories
Хейко терапия

Балансиращ масаж “Хейко”

Хейко масажа е авторски масаж, представлява комбинация от няколко различни стила масаж. Основновната цел е деарморинг на тялото и сваляне на психо емоциоланите брони, поради този факт в него се работи с поносими нива на болка. Това е масаж на цялото тяло. Ако в процеса на работа се остановят проблеми и оплаквания се работи целенасочено за отблокирането и нормалното протичане на енергията в проблемните участъци.

Масажат е вид медитативна практика в която човек навлиза, като оставя проблемите и грижите. Терапевтичният ефект е много добър и продължителен. Понякога статрират процеси който отнемат дори седмици в който се получава напълно лечебния ефект.

Балансиращият масаж  “Хейко” предхожда енергиният масаж, за да се повиши проводимостта на тялото и да могат да се събудят и усетят финните енергии в последствие.

В Балансиращият масаж “Хейко” се работи винаги според специфичните нужди на клиента. Всяко тяло е различно и има различни нужди. Въпреки това според аюрведа всеки от нас има уникална комбинация от три принципа на ума и тялото, което създава нашите специфични психически и физически характеристики. Тези три принципа се наричат Доши. Повечето от нас имат една или две доши, които са най-доминиращи в природата ни, а останалите (ите) са по-слабо изразени.

Трите доши са известни като: Вата, Пита и Кафа.

Вата Доша – Енергия, която контролира телесните функции, свързани с движението, включително кръвообращението, дишането, мигането и сърдечния ритъм.
В баланс: Има креативност и жизненост.
Извън баланса: Може да предизвика страх и безпокойство.

Пита доша – Енергия, която контролира метаболитните системи на тялото, включително храносмилането, усвояването, храненето и температурата на тялото ви.
В баланс: Води до доволство и интелигентност.
Извън баланс: Може да причини язви и гняв.

Кафа Доша – Енергия, която контролира растежа в тялото. Той доставя вода до всички части на тялото, овлажнява кожата и поддържа имунната система.
В баланс: Изразява се като любов и прошка.
Извън баланса: Може да доведе до несигурност и завист.

Докато внимателният масаж помага за отпускане на мускулите и балансират тялото, органичните етерични масла доставят на тялото дълбоко, дългосрочно оздравяване и подмладяване.

Много спа центрове използват основни готови масла или маслени смеси, но в метода “Хейко” се изпозлват персонализирани маслени смеси, базирани на вашата Доша.

Именно тези етерични масла, форма на древни растителни лекарства, балансират тялото и лекуват отвътре навън, оставяйки ви да се чувствате напълно освежени и подмладени.

Нашите органични масла са направени от кокос, бадем, жожоба и шафран и след това се влива една от тези три смеси от масла:

За Кафа: ободряващ Нийм и Кафа балансиращи етерични масла от розмарин, тамян, мента и други естествени растителни продукти.

За Пита: подмладяваща билка, Брахми и Пита балансиращи етерични масла от иланг-иланг, лавандула, лимон и други естествени растителни продукти.

За Вата: влива се с релаксираща билкова смес, Дашмула и Вата, балансиращи етерични масла от пачули, ветивер, босилек и други естествени растителни продукти.

Балансиращият масаж “Хейко” е идеално начало за стартиране на процеса балансирането на тялото ума и духа на човека, Ефекта от него е усещане за лекота отваряне към живота и чувство на подмладяване.

Продължителността на масажа е 90мин – 60лв.
Масажа е на цялото тяло

Вашият коментар