Categories
Хейко терапия

Дихателни и двигателни практики

ДИШАНЕТО – НАЙ-ВАЖНОТО ДЕЙСТВИЕ СВЪРЗАНО С НАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ

Дишането e умение, от което пряко зависи нашето здраве, както умствено така и физическо.

Едва ли ще се намери някой, който може да каже нещо срещу това твърдение и въпреки това, в съвременните детски градини и училища, дори и в нашите семейства дишането не е засегнато като въпрос, на който има нужда да бъде отговорено. Според мен умението да се диша правилно би следвало да присъства в общата култура на всеки човек. Има нужда да се обърне обществено внимание на тази тема, тъй като правилното дишане може да помогне в много ситуации, както да ни предпази така и да ни излекува от многобройните проблемите на модерното общество.

Придобивайки това умение и познание, правилното дишане би ни служило добре до края на нашият живот.

Принципно децата имат правилно естествено дишане, но когато пораснат губят това умение, тъй като не им е обърнато внимание навреме и не е подчертано колко важно е правилното дишане.

Със нас можете да научите и практикувате Вим Хов -дишане и студови терапии.

Ако практикувате метода на Вим Хоф, ще изпитате положителното му въздействие върху себе си. Въпреки че ще можете да правите това което той прави, на Вас няма да ви е нужно да се подлагате на екстремни условия, като него.

При нас също може да научите и практикувате квадратно дишане, както и Праана Аяма Дишане.

Можете да научите как да дишате повреме на зен медитация.

След дишането, идвра ред и на движението.

Движението е част от нашето съществуване, без движение няма живот. Самият живот е движение.

Ние практикуваме различни видове двигателни упражнения и можем да ви изградим персонален план за подобряване на жинеността на вашето тяло.

 

Вашият коментар