Categories
Хейко терапия

Любовта – Свещеният съюз, който променя всичко

Съществува дълбок съюз в който можем да съществуваме, съюз в който тялото, ума и  душата, са хармонични помежду си и с тези на нашият партньор. Съюз на един върховен алхимичен синтез и трансцендентална трансмутация на жизнена енергия. Въпреки, че това е върховно изживяване и е най-силното което можем да изпитаме приживе, със следващите редове ви каня на едно изследване с което ще открием че, дори това състояние на блаженство е част от пътя а не е самият път.

В днешни дни, започна да се говори все повече за Мъжкия и Женския принцип и съюза между тях.  Този съюз, има много наименования  , мъжки-женски съюз, ин – ян, шива – шакти и тн. Често казваме съюз, обединение, реално те винаги вървят заедно, за нас по скоро е невъзможно да ги разделим едно от друго. Друг е въпроса е дали ги  познаваме добре и дали са балансирани в нас. Затова според мен по важния въпрос е: Защо да поканим баланса в живота си?

Неслучайно използвам думата „поканим“, представете си, един дом в който чакате ценен за вас човек, какво бихте направили, сигурно бихте подредили и изчистили, бихте сготвили и проветрили.  Така е и с баланса, ако подготвим телата си, с подходящи упражнения, ако освободим ума си с подходящи практики, баланса ще дойде и докато се грижим за него няма да си тръгне. Балансирайки себе си, ние ще имаме възможност да се свържем с човека до нас много по-пълноценно. Проявлението на този принцип не е само външен между мъж и жена, той е и вътрешен за човека като обединява неговите енергии, принципът е също така е и вселенски. Живеейки в баланс ние придобиваме свръх човешки умения, ставаме автентични и пълноценни същества. За щастие ако успеем да постигнем баланса в нас, ние ще сме една крачка по-близо до постигането на баланса с любимия човек, и на две карачки от постигането на екзистенциалния баланс с вселената.

Като човек който е преживял, преживява всеки ден, продължава да участва и създава тантрични практики, искам да ви споделя, че всяка секунда инвестирана в умението да виждаме същността на нещата докато пребиваваме в кръга ин-ян, е всичко.

Тантра е начин за общуване с езика на любовта. Това е начин за задълбочаване на връзката между влюбените, но на този свят няма само добро, ако не сме готови за това количество енергия което се генерира, то тя може също така да ни отвлече вниманието, така може да загубим баланса. Въпреки че води до освобождение, може да се превърне и в пристрастеност и след това в ограничение.

Мисля, че да търсим начин да задоволим всичките си нужди, чрез тантра, е като да храним една празнота с друга по-голяма празнота. Свещенният съюз не е решение на нашето желание да бъдем радикално обичани.

Въпреки че тантра като технология, ни дава възможност за продължителен сексуален акт, свързване на по високо ниво, преживяване и споделяне на най-силните емоции които човек е способен да преживее. Аз оставам по-впечатлен от това как обичащите се хора, се грижат един за друг. Когато импулса на мозъчните химикали отшуми, тогава остава изградена с любов обща среда и възможността която тя дава да преживеем заедно уязвимостта от споделяне на дълбоки нужди и страхове, притежаването и почистването на направените бъркотии в живота ни.

Мисля, че общуването по теми свързани с нашите нуждите и граници около секса е важно, но когато фокусът остава единствено в секса, без да се взема предвид дълбочината на човека извън страстите в леглото, може да ограничи и дори да задуши интимността. Такъв подход може да окаже натиск върху двамата и те да започнат да изпълняват роля, вместо да бъдат напълно себе си.

Човешкият мозък сам по себе си един инструмент, на който еволюцията в програмата му е записала да е постоянно тревожен. За да разберем и преживеем свободата от всички изкуствено създадени от нас модели не е лесно, това е работа, отнема много практика, отнема много време и дисциплина. Състоянието на освобождение  е прекрасно, подхранващо душата. За пребиваване в това състояние времето винаги е изтекло, но винаги има.  Ако се питате кога, отговорът винаги е Сега!

С горенаписаното исках да ви разкажа за ценността и възможните препятствия по пътя за създаване на сакрален-свещен съюз. Винаги съм развълнуван да участвам и създавам събития за двойки, в които се учим  как да пребиваваме в блаженство, как да пазим своите граници и да уважаваме чуждите. Как да избегнем капаните по пътя, така че партнирането ни да се превърне в съюз а не в самоцел.  

Мога  да кажа, че за мен вървенето по този път беше най-интензивното нещо, в което някога съм се впускал, като то промени и все още променя всичко около мен.

 

Подарявам ви следните слова, като се надявам те да инспирират и Вас.

„Обичам ли, всичко се променя“

И говорим за любов, говорим за изкуството на сърцето

Пътя на любовта

Ако можем в този свят да срещнем някого, и да станем истински близки, толкова близки че да не може нищо да мине между нас.

Да говорим истини от сърцето си, от място на уязвимост и доброта

Ако успеем да намерим време наистина да изслушаме и изследваме нашите любими неща, подаръци, качества, към които сме били привлечени, когато се срещнем

Тези дарове, които досега може би пренебрегваме, защото може би не сме се сетили да видим Божественото един в друг …

Забравили, че сме тук, за да се научим един друг, как да стоим на краката си и да обичаме безкрайно

Затова винаги има време и пространство, стига да има съзнателно намерение

Истината каквато и да е тя, наистина си заслужава

За да си подарим този подарък, да се научим да се свързваме

Живеем в свят, в който отчуждението е нещо обичайно, навикът да се отвръщаме и да затваряме сърцето е приемливо.

Отчаяно трябва да се впуснем и да научим умения за комуникация, допир и чувствителност 

В свят, който се разделя, изцелението и отговорите ще дойдат, като промените себе си

Мой учител казва „За да излекуваш света, излекувай собственото си сърце”

Едно по едно сърце, ако искаш да промениш този привидно разбит свят, който не е

Да бъдеш в компанията на група хора, които се учат да обичат истински, е най-изящното преживяване

Изключително радостен съм, че това събитие се случва отново и отново. Ако искате да научите повече или пък да участвате вижте повече за него тук:

https://www.facebook.com/events/3977072275687034

 

Автор: Николай Петров

Николай Петров е терапевт в областта на балансирането на Ума, Духа и Тялото. Участвал е в многобройни тренинги и семинари за личностно развитие, Тантра и сакрална сексуалност.

Работата му от 3 години е сързана с консултирането на хора по принципите на Дзен консултирането. Работи като Тантра терапевт, има над 100 осъществени сесии по методите на телесната психотерапия и “Ошо Ребалансинг“

Създател е на авторски метод наречен „Хейко“, който трансформира травмите и болката и учи на умението да се пребивава в Баланс.

Heikotera.com

Вашият коментар