Categories
Събития

ДИШАНЕТО – НАЙ-ВАЖНОТО ДЕЙСТВИЕ СВЪРЗАНО С НАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ

 

Дишането може да промени живота ви.

Ако се чувствате стресирани и претоварени, дишайте. Това ще Ви успокои и ще освободи натрупаното напрежение.

Ако се притеснявате за нещо, което предстои или сте хванати в капана на нещо, което вече се е случило, дишайте. Ще ви върне в настоящето.

Каня Ви на практика на 10 Април 2022г. в която ще разгледаме, дишането като умение, от което пряко зависи нашето здраве, както умствено така и физическо. 

Повече за събитието тук: https://www.facebook.com/events/465849248611853/

За голямо съжаление, много малко хора развиват съзнателно това умение. Умението да се диша правилно би следвало да присъства в общата култура на всеки човек. Затова има нужда да се обърне сериозно внимание на това. Правилното дишане може да помогне в много ситуации, както да ни предпази така и да ни излекува от многобройните проблемите на модерното общество.

Малък списък с проблеми които ще разгледаме на практиката, за които дишането помага и от съществено значение за решаването им:

Стрес, умора, липса на енергия, панически атаки, безпокойство, депресия. На физическо ниво, повишен метаболизъм, подобрена биохимия в цялото тяло, подобрен сън. Дори човек, да не страда от гореизброените, съзнателното дишане води до повишаване на качеството на живот и генерира така важното за всички ни желание за живот. 

Чрез дишането ние можем да успокоим мозъка, като направим възможно влизането и пребиваването в медитация. Това е друг аспект който ще разгледаме, как да се научим да използваме дишането като средство за влизане в медитация. Медитацията в дългосрочен план има огромни ползи за здравето. Ще разгледаме един прост общодостъпен метод за медитация, ще си отговорим на въпроси свързани с медитацията и ефектите от нея. 

На събитието ще има възможност да се направят и физиотерапевтични упражнения за облекчаване на болки в гърба и кръста, коленете, при ишиас, артрит, остеопороза.

Упражненията, които ще практикуваме оказват локално и общооздравително действие върху организма.

Зонова терапия

Зонотерапията е терапевтичен подход и научно – доказан метод за рефлекторната зависимост между отделните органи и рефлексогенните зони в областта на ходилото и ръцете. В тези зони са разположени рецептори , при стимулацията на които , чрез натиск или точков масаж се постига подобряване на функцията на нервната и кръвоносната система.

Ще практикуваме и всеки един участник ще получи нагледен материал.

За водещите: 

Моника Караолис – терапевтични упражнения ( НСА , дългогодишен преподавател по йога и танци )

Атанасис Караолис – зонова терапия ( НСА , кинезитерапия и джудо, с дългогодишен опит в областта на спорта и танцовото изкуство)

Николай Петров – дихателни упражнения ( терапевт в областта на балансирането на Ума, Духа и Тялото. Участвал е в многобройни тренинги и семинари за личностно развитие, Тантра и сакрална сексуалност. Работата му от 4 години е свързана с консултирането по принципите на Дзен консултирането. Работи като терапевт, има над 100 осъществени сесии по методите на телесната психотерапия и “Ошо Ребалансинг“. Създател е на авторски метод, наречен „Хейко“, трансформиращ травмите и учещ на умението да се пребивава в Баланс.)

НЕДЕЛЯ, 10 АПРИЛ 2022 Г. ОТ 10:00ч. ДО 15:00ч. UTC+02

Обща цена : 35 лв.
Очакваме ви в CREARÉ culture and art
ул Бяло Море 8 , София
до ИСУЛ ( вход през арката )